BOKSOMMAR 09

2009-08-02 @ 23:06:37

Våga flyga av Lisa Jewell
Leah sitter ofta i fönstret och tittar ut på kollektivet mittimot och hon brukar fördriva tiden med att hitta på namn och personligheter till dem. Men av en slump träffar Leah ägaren till kollektivet, Toby som bestämmt sig att gå vidare och sälja huset. Men hans inneboende är vilsna med krossade drömmar så Toby inte kan fårmå sig att sälja huset. Tillsammans börjar Leah och Toby lära känna människorna i huset för att försöka hjälpa dem att gå vidare.

Våga flyga



Stenhuggaren av Camilla Läckberg
När en av Fjällbackas hummerfiskare hittar en liten flicka drunknad, tror man först att hon dött av en olyckshändelse. Men obduktionen visar att hon har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt flickan inomhus, klätt på henne och kastat henne i havet. Men vem kan ha velat 7-åriga Sara så illa? Och varför? När man läst en bit i boken förstår man att mordet inte kan förstås om man inte kollar bak i tiden, i familjen trassliga förhållanden från förr..
Stenhuggaren


Olycksfågeln av Camilla Läckberg
I den här boken drabbas Fjällbacka återigen av mystiska dödsfall. Det som först ser det ut som en trafikolycka, visar dig vara ett mord och man inser snart att det finns fler likadana fall på andra ställen i Sverige. Medan utredningen börjar ta fart drar dokusåpan "Fucking Tanum" igång i staden. Det dröjer inte länge förrän en av deltagarna hittas mördad i en soptunna. Plötsligt har Patrik Hedström och hans kollegor väldigt mycket att göra...
Olycksfågeln


Ljudet av ditt hjärta av Stepheine Meyer
Ljudet av ditt hjärta är den uppmärksammade fortsättningen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.
Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad?
Ljudet av ditt hjärta


Flickan som lekte med elden av Steig Larsson
I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna. Journalisten Dag Svensson, som frilansar för millenium och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat.
Flickan som lekte med elden

Luftslottet som sprängdes av Steig Larsson
Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Starka krafter vill tysta henne en gång för alla. Kan Mikael Blomkvists moral och nyfikenhet ge chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan att segra?

Luftslottet som sprängdes


En sorts kärlek av Ray Kluun
Sten och Carmen har allt de önskar sig. Bra jobb, underbara vänner, en liten dotter på ett år och kanske framför allt, varandra. Men en dag tas denna idylliska värld ifrån dem när de får beskedet att Carmen har cancer. Från den dagen blir deras liv ett enda stort helvette. Man får följa Sten -den notoriskt otrogne monofoben, festprissen och fotbollsfanatikern när han plötsligt tvingas att älska, på riktigt, i praktiken och in i döden. Men hur ser äkta kärlek ut? Hur ska en make vara? 
En sorts kärlek



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0