Meine Vanillesoße ist Verbrennungen

2008-11-27 @ 21:48:45
Haha oj, nu blir det två inlägg i rad som handlar om tyska.. höhö... no lifer ;-) Jag har faktiskt pluggat tyska hela kvällen hela kvällen. Går igenom svaga och starka verb. Bestämd och obestämd form. Dubbelcheckar att jag kan räkna till hundra. Repeterar klockan. Ja... alltså allt det som inte har med dem en miljon glosor vi har, för dem orkar jag inte med.... :P Insåg nu att det imorgon är det bara tre veckor kvar till avslutningen! Tiden bara rinner iväg


blivande tysk?

Ich verstehe nicht,

2008-11-26 @ 18:34:32
Har tyskaprov imorgon (hjälp) och översatten den här texten på internet för att jag skulle förstå mera. Det blev ganska konstigt men haha, nu fattar jag vad texten handlar om i alla fall.

skriver vilken som är vilken, fast det känns ganska dumt nu men jag har inte tid att ändra så det får vara kvar, (a)

Tyska:
Ein jahr nach den grossen überschwemmungen kam die grosse hitze. In ganz Europa waren die Temperaturen viel höher als normal. In Portugal, Spanien und anderen Ländern gab es wegen der Hitze grosse Waldbrände. In Deutschland war es an vielen Orten verboten, öffentlich zu grillen oder Feuer zu machen. Grillpartys wurden abgesagt. Wochenlang war es bis zu 40 Grad. Auch in der Nacht kühlte es hur wenig ab. Wasser war in diesem Sommer das Allerwichtigste. Zum Trinken und auch zum Baden.
Svenska:
Ett år efter de stora översvämningarna kom den stora värme. Hela Europa, temperaturer var mycket högre än normalt. I Portugal, Spanien och andra länder på grund av värmen stora skogsbränder. I Tyskland var det förbjudet på många ställen, offentligt på en grill eller bränder att göra. Grillning parterna har avbrutits. För veckor det var upp till 40 grader. Även på natten den svalnat något från hur. Vatten var det mest i sommar. För att dricka och bad.

Den globalauppvärmningen kanske inte är så dum ..

2008-11-25 @ 21:37:01

                                    
Idag bestämde klassen att vi ska åka till Åland på klassresa nu innan vi slutar 9an. Det ska bli kul hoppas jag om man inte oroar sig för mycket om sina betyg och gymnasium. Dessutom så vill jag ha sommar. JAG VILL INTE HA SNÖ OCH HUND KISS ÖVERALLT! (och slask...) Jag vill ha värme, solsken sena och LJUSA kvällar åååh! Gud vad jag längtar
(Bild ifrån Göteborg i sommras det var varmt och skönt och vi hade precis badat i saltvattnet (med alla krabbor).


Love is a diffrent kind of pain

2008-11-25 @ 21:26:21

 det borde vi införa i Sverige, eller hur?

Lucky us

2008-11-25 @ 21:24:12

En Bok Flera Böcker

2008-11-25 @ 21:12:47
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Mariam ä rbara femton år gammal, fattig och utan utbildning, när hon tvingas att resa till Kabul för att gifta sig med en trettio år äldre man. Efter nästan tjugo år i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap får Mariam sällskap i sin olycka av den unga Laila - hustru nummer två som tvingas glömma kärleken till grannpojken efter att hennes föräldrar dött i ett bombdåd. Medan de båda kvinnorna uthärdar det ständigt upptrappande våldet, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de varandra allt närmare.

I LOVE DEN HÄR BOKEN, Khaled Hosseini skriver på ett så bra sätt. pusspusspusspuss haha


Chilla Gunilla

2008-11-25 @ 21:10:52
Oj nu har det gått ett tag sedan jag skrev sist. Missade the Hills idag "snyft" fast jag överlever.
Har haft jätte mycket plugg fast än sålänge har det inte kommit några motgångar och jag hoppas att det inte dyker upp några (a).

Jag har insett en sak den här veckan, höhöh låter allvarlligt (hur det nu stavas ...) jag känner mig mycket hur säger man typ finare när jag inte använder smink och det är sååååå skönt. Jag oroar mig inte över hur jag ser ut när jag e osminkad vilket jag gör när jag har smink.

Nu kom jag också på att jag är väldigt dålig på att stava det är så många ord som jag inte kan stava. Känner att jag är i behov utav ett lexikon.

varje gång jag ser den här på tv ...

2008-11-23 @ 17:05:14
 .. så kommer jag på mig själv med ett leende på läpparna.

skulle bara vilja stanna tiden och försöka komma ikapp den.

2008-11-20 @ 20:59:45

(Skrivet av Patricia till Elise 2006-09-28)

hej.
här sitter jag igen, och jag dricker cola så jag kommer antagligen sitta här hela natten!
Eftersom att jag inte har något bättre för mig tänkte jag skriva ett långt och fint gb till dig, dt var väll gulligt?
Jag tänkte skriva lite saker, bra saker asså. Inte dåliga saker ( jag syftar på när vi bråkar) för såna saker vill jag helst bara glömma.
Åhh, alla våra minnen äger!
När jag tänker tillbaka på våra minnen så ler jag inombords, för våra minnen äger!
Jag minns som igår den gången du var hemma hos mig och vi satt i vardagsrummet, vi fönstrerna.
Vi sjöng för alla mittimot.. vi skulle föröka få alla som satt på balkongerna att gå in.
haha, lyckades vi ? Jag minns inte, men antagligen så gjorde vi det !;)
Jag kommer heller aldrig glömma den gången när jag skulle sova hos dig, och vi chatta med din kompis från KTH. Haha! Jag kunde inte sluta skratta!!
Varje gång vi sover över hos varandra så kan vi ligga och prata hela natten för att vi har så mycket att betätta, och det är alltid lika mysigt!
Vi måste göra det snart igen!!<3

Jag älskar att vara med dig,
 när vi Men jag hatar att bråka med dig, men bråkar så vet jag att dt inte betyder nånting ,för jag vet att vi alltid hålla ihop :)!

oh gud älskling, minns du när vi bada på din pappas jobb och vi blev jätterädda och sprang upp bara i bikini till din pappa ?!
Heheheh..:)

jag minns en gång oxå, dt var så länge sen att du kanske inte minns dt.
Det var en gång när vi skulle gå på grönan tillsammans, vi kände inte varandra då jättebra då, men vi gick runt till alla godis maskiner och försökte vi vinna godis.
Vi gjorde det jätte många gånger och så sa vi att vi skulle samla på godis ;) !! minns du det ??
Det måste ha varit för flera år sedan!! ( jag har massa kort därifrån,du får komma hit å kolla nån gång)..

Kommer du ihåg den gången du var i min skola?? DET ÄR KLART ATT DU GÖR!!!
Sen när vi hade kommit hem igen så ringde vi och fråga om jag kunde komma till din skola.
När vi fick veta att det gick så skrek vi så högt vi kunde rakt ut för att vi blev så glada, GLÄDJETJUT!!!
mm...

jag skulle kunna sitta här hela natten, men det ska jag dock inte.. :P

Jag älskar dig, du är den bästa kompisen jag har å nånsin haft!!
längtar tills vi flyttar ihop, då ska vi ha rosa kylskåp, eller hur ??
hehe.

JAG ÄLSKAR DIG NU OCH FÖRALLTID!!!!!!!!!



varför kan man inte vrida tillbaka tiden?


gossip girl - you are the one that I want

2008-11-14 @ 23:24:51

(I write this in english because i've read the english version of gossip girl in school)

Gossip Girl - You are the one that I want is the sixth of the 11th books in this serie. Gossip girl is the faceless teller - who takes us to New york's upper east side in Manhattan, there the rich and beautiful people lives. We meet Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Jenny and Daniel Humphery, Vanessa Abrams and Nate Archibald, just to mention a few of them.

In this book Blair gets the message that she only come in as a reserve on Yale, the collage she had fought her whole life to came into and she also gets a littlesister that gets the name "Yale" Nate and Serena, who didn't fight at all, came into Yale anyway. Serena goes to all the collage just for a weekend and she falls in love with three differant boys in three differant collage. Daniel moves in to Vanessas apartment when Vanessa's sister moves out, and a weird girl who conteds that she is Vanessa's sisters friend move in with them to and make Vanessa to someone she's not. And little Jenny really wants to become a supermodel she attend in a publiciy for bras - and make a fool of herself.





(I know my english is really bad, but it's always worth a try, right?)


obs! läsning pågår

2008-11-12 @ 20:33:24
Imorgon har jag prov i Historia A. Vi ska ha prov i kronogi, en översikt över hela historien, vilket innebär en hel del årtal att lära sig. Och nu kanske ni tänker vad fan ska det vad bra för?! Det gjorde jag faktiskt också ibörjan. Men faktum är att det är rätt schysst att ha en överblick över historien, vet vad som kom när och se en del sammanhang och så. Tror jag kan ha nytta av det i de kommande kurserna :) Men det är sjukt svårt att plugga in massa årtal bara, man blandar bara ihop allt. Men som pappa säger, det finns ingen genväg det är bara att plugga. Så det är det jag tänkte tillbringa kvällen med. Tur för mig att historia är ett av mina favoritämnen och jag kan det mesta efter år 1600 =) Önska mig lycka till!


Roms historia, tror jag har rätt bra kläm på den nu =)

det är som natten här har sett allting och sakta sjunger med

2008-11-11 @ 19:32:58

Ikväll spelas mest gamla godingar hemma hos mig:

skimret - nordpolen

koka kola veins - the tough alliance
lemon - broder daniel
is she really going out with him - goldfinger
elegi - lars winnerbäck
everlong - foo fighters
smells like teen spirit - nirvana
nothing else matters - metallica
far away - nickelback
wake up - story of the year
 


Vam påstår att tyskar är osmarta?

2008-11-06 @ 20:46:34



en sten = eine Stein



screw you, gabogo

2008-11-06 @ 17:20:36
Jag vet inte riktigt vart gränsen för höjden av trötthet går någonstans, men jag måste vara där. Jag har feber, min skalle snurrar och det känns som har har ett kilo potatismos i hjärnan. Det gör ont. Jag vill sova. Men smart som jag är har jag 2/3 kvar av mitt samhällsarbete, som jag skjutit upp allt för länge. Vi ska skriva ett brev till en påhittad person i Kongo som heter Gabogo. Vi ska hjälpa honom med att få en fungerande demokrati i hans land och sånt. Det är bajs. Jag vill att pappa kommer hem och hjälper mig nu, för han är bra på sånt där.

Sen så har jag tyskaläxa tills imorgon. Jag kan de flesta orden, men jag ska slå min lärare med häpnad och ha ALLA FUCKING rätt. Han kommer nog få en chock! Tur att jag har en superlång håltimme imorgon som jag hinner plugga på.Nej, om jag skulle fortsätta skriva om pluralism och propontionella valsystem nu. Wish me good luck! (;

pussar

I want it the doggy-style

2008-11-05 @ 21:53:14


Jag vet inte hur många år det har gått sedan jag först började tjata om att få en hund, men har man en pappa som är envis som en åsna (som verkar ligga i släkten lite,hehe) så funkar det inte i alla fall. Har en barndoms kompis som hade en mops och jag var hos henne all the time och jag blev helt enkelt kär i rasen. En dag då du pappa, då ska jag komma hem med en sådan här sötnos.

Nu ska jag försöka gå och lägga mig, har sovit ca 12timmar på 3 dagar nu, så är tröööött. Godnatt :)

U S and A

2008-11-05 @ 16:34:07
Jag har ingen aning om vad du tycker och tänker, men om så många människor håller med om det, så tycker jag att du måste vara bra. Så grattis!

Såg förresten en t-shirt, som det står Obama is my homeboy. Den var ball, hihi.

Idag har jag massa plugg att göra, har varit väldigt lat senaste tiden med skolan. Så nu jävlar ska det pluggas.

Fast just nu så har jag ett väldigt socialt samtal med patricia och vet ni .. jag är ensam hemma i helgen och guess whos comming? Yey! Du jag och singstar, det kommer att äga.










Crime Medicine

2008-11-05 @ 00:11:56

Ni har säkert inte missat hemsidan http://www.crimemedicine.com/  för er som inte varit inne där, det kommer först först upp en hemsida där det står att man kan köpa massa olika läkemedel som antibiotika, sömnpiller, bantingspiller m.m för billigare pris. Efter några sekunder kommer en ruta upp där de berättar att 50% av läkelmedlerna man kan köpa på internet är fejk. Men kopiorna ser indentiska ut jämfört med orginal-pillerna så det är omöjigt att se skillnad på dem. Sedan visas ett klipp om hur en del av tillverkningen verkligen går till, och tabletterna innehåller inte alls det som det sägs att göra. Flera personer har blivit svårt sjuka, och en kvinna hade tillomed dött pga. pillerna.

Jag blir så sjukt arg när jag ser att det finns männiksor som faktiskt gör detta, sätter andra människors liv på spel - endast för att tjäna pengar. Hur kan de sova gott om nätterna egentligen? In med er bums på sidan och kolla på klippet. Det är faktiskt intressant och kan vara livsviktigt. Och kom ihåg - de enda som får sälja receptbelagd medicin enligt svensk lag är Apotektet AB. Så köp för all del inte hem någon medicin från internet, för allas bästa.

Take Care <3


håkanist? javisst!

2008-11-04 @ 22:29:41



där går mitt hjärta, mitt hjärta
där går den jag älskar.
där går flickan jag inte var värd
ooohooh

och där går lyckan, lyckan
som aldrig kunde bli
där går nån annan istället för dig
där går nån annan än vi

adjö romans, adjö romans
de kunde de inte vara
hur det nu kom sig
du hade din chans
men det är över nu
det är över nu

skjut ingen imorgon, imorgon
du kan skjuta idag
kyss ingen imorgon
du kan kyssa idag
du kan kyssa idag åhhh

skjut ingen imorgon
du kan skjuta idag
kyss ingen imorgon
du kan kyssa idag
skjut ingen imorgon

punkt

2008-11-04 @ 17:35:21
Hallihalojj idag är det skoj, höhö.
Kom hem ifrån skolan vrålhungrig, hade ätit en macka och lite grönsaker till lunch. (maten såg ut som att den skulle börjar röra sig vilken sekund som helst). Så jag tänkte testa och vara lite bra och äta enligt kostcirkeln. Precis när jag har börjat laga maten så får jag ett sms ifrån min pappa som det står att han är ute och köper "matsominteärbraförkroppenalls". Jaha, då var det bara att sluta laga och äta upp det som jag hade börjat med och sedan sitta och tvinga i sig det som han köpt. Inte världens bästa början precis.

Fast det vände sedan, när jag läste en broshyr (?) som hade kommit hem till oss. Den var ifrån Klara södra gymnasium.
Jag har alltid lutat åt att gå naturlinjen för att det är min grej och jag vill hålla mina dörrar öppna, fast jag har funderat på att gå samhälle också för att där kan man läsa psykologi vilket passar eftersom jag jättejättejätte gärna vill bli psykolog. (till och med mitt stjärntecken säger att jag passar med det yrket). Det som gjorde mig glad var att man kunde läsa psykologi på naturlinjen också vilket man inte kan lika mycket på det gymnasium som jag hade tänkt gå på. I nuläget hoppas jag att jag kommer att komma in på det gynmasiumet.


pizza och utvecklingssamtal

2008-11-04 @ 14:05:13

Hej bloggen. Idag har jag varit i skolan, hade endast två lektioner eftersom vi bara går halvdagar tis-ons-tors, sedan lunchade jag med Emma, Carro och Marika på en pizzeria precis vid skolan. Det var trevligt. Men jag måste ändå tillbaka till skolan igen om en halvtimme för att ha utvecklingssamtal. Jag gillar inte det. Liksom, vadå jag har inga mål?!? Mitt enda mål är väl att ta mig ut gymnasiet levande? Och varför jag valde sam? Ja, det var helt enkelt för att slippa natur. Ja, ni hör ju hur det låter. Men det ska väl gå bra hoppas jag! Sedan blir det march pannkaka hem och plugga historia, samhälle och matte! OBS! JAG FÅR ABSOLUT INTE SOMNA MYCKET VIKTIGT!!!!!!


Om du inte hört den här låten har du missat något

2008-11-03 @ 17:40:21

Billig måndag

2008-11-03 @ 17:30:48
Äntligen har jag köpt nya jeans. Klickade hem dessa ifrån caliroots.com i lördags. Ville ha ett par nya stuprörsjeans, det här modet med utsvängda byxor är något som verkligen inte faller mig i smaken.

Cheap Monday, 400kr


Cheap Monday 400kr


Hejdå höstlov, hej skolan

2008-11-03 @ 17:21:58
Hejsan Kerstin. Jag vet att jag inte riktigt har kommit igång med den här bloggen men jag har kännt att jag skulle prioritera mig själv ett tag nu. Höstlovet blev som jag trodde långtråkigt i Göteborg, suuck. Jag hade jättemycket att hinna med fast jag gjorde inget utav det (a). Men mycket läsande blev det faktist.

 Flyga drake är en bok som jag tror alla har läst eller i alla fall har i sina ägor. Väldigt välskriven och man tror verkligen att det har hänt på riktigt fast sanningen är att författaren bara hade hittat på allt. Jag måste också tipsa att ni ser filmen man blir verkligen rörd och ja jag grät. ;)

 Lyckans hjul är en bra bok, men inte på ett sätt så att man inte kan lägga ifrån sig den. Ganska seg att börja om man jämför med bokens storlek. Slutet får en att undra hur det blir sedan mm. vilket jag tycker det är i de bra böcker jag har läst.

Hahah, ja jag har också läst den här boken. Den är snabb och smidig att komma in i. Jag läste ut den på en dag, för den är skriven på ett sätt som gör att även fast man tror att man har läst 5 sidor så har man egentligen läst kanske 30. Det var en bra story fast jag tycker att chicklit böcker är lätta att förstå slutet på om läsa på baksidan.

bokrecention: stella & sebastian

2008-11-02 @ 21:03:52

Omslagsbild: ISBN 9789185625659, Stella & Sebastian

Titel: Stella & Sebastian
Författare: Jenny Leeb
Genre: Chic-lit

Handling: Stella och Sebastian har varit ett par i årtal. De är de perfekta paret, som är gjorda för varandra. Trodde de iallafall. Men när de sista åren bara består av bråk och när de inte kommer nånstans bestämmer sig sig Stella för att lämna Sebastian. Stella flyttar ut och intar livet som singel i storstan och hänger med sina vänner på barerna på stureplan. Men när Sebastian träffar Anna och känner sig redo att starta en seriös relation med henne reagerar inte Stella som Sebastian väntat sig. Inte som Stella väntat sig heller för den delen.

Betyg: 5/10 smultron
Boken var bra och enkel, definitvit värd att läsa om man vill ha en avkopplande chick-lit att läsa under hösten. Men boken gav dock inget strörre intryck, det tog lång tid innan det verkligen hände nånting och emellanåt kunde den bli lite seg. Boken biter sig inte riktigt fast, men den var okej.


RSS 2.0