Ska vi gung, gung, gunga du och jag?

2009-01-31 @ 23:12:14

(jag helt jäääätte rödbränd på överkroppen såg ut som ett levande rödlyse)

(patricia samma dag, sommrig och fin, hih)

Ja vi kan väll säga att vi hade en vääääldigt lång gung period under den sommaren (specialt patricia i kombinitationen att jag var med henne. Vi var ute och hade roligt i alla fall bättre än att vara en degklump innomhus).

Önskning

2009-01-31 @ 22:59:57

Vet ni vad? jag fick bara en impulsönskning att jag vill vara blond igen. För två år sedan så var jag blond (snarare gul heheh, men i alla fall). Sedan när jag inte ville ha min fina utväxt längre så färgade jag håret brunt och sedan dess har jag haft den hårfärgen. Vi får se vad framtiden har att säga om det, låter helt cp att säga så men i dont care :D (för att jag har precis sett elf och han är över glad)


jag och patricia sommaren 07
2 COOL 4 SCHOOL, yeah!


jag sökte dig och fann mitt hjärta

2009-01-31 @ 20:31:07
Jag och Elise var nere vid sergel, men det fanns inga biljetter kvar till i taket lyser stjärnorna eller "i stjärnorna lyser taket" som Elise uttryckte sig när hon skulle beställa biljetterna.. :) Men vi bokade biljetter till imorgon istället. Ikväll ska vi istället ha en mysig hemma kväll; vi hyrde Elf, Dude where's my car och The notebook.

Min och Elises torra humor, detta hittade vi i hyllan på videobutiken:


He's the girl & She's the man

nakna män på gatorna

2009-01-31 @ 20:14:07


Vet någon om varför det är förbjudet att vistats naken på allmäna platser när det är helt okej att ha nakna statyer lite hör och var. Är inte det är sort sätt att blotta sig på också för att statyer brukar ofta vara avbildningar på en människa.
Jg tycker inte att det ska göras lagligt att man ska kunna blotta sig men de borde ju ha tänkt lite på andra saker som får visas offentligt, bilder på nakna människor eller halvnakna brukar ibland finnas på reklam affisher för olika saker och det är inte olagligt?

Jag glömde att ta bild på statyn som fick mig att tänka såhär men här är en i alla fall äkta tagen ifrån älskade google.

PEEEEEACE!


if I had all the money in the world...

2009-01-31 @ 18:08:51
Sitter hemma och smaskar på lite vindruvor, väntar på Elise som är på väg in mot stan. Ikväll ska vi förhoppningsvis se i taket lyser stjärnorna på bio, om vi lyckas få tag på några biljetter. Det gick inte att reservera på hemsidan nämligen. Annars ska vi hyra film och ha en hemmakväll istället. Mysigt hur som haver.


Om jag hade haft alla pengar i världen skulle de här få sig ett aldelles nytt hem i min garberob!

Lalala

2009-01-30 @ 16:55:59

Jaha då va den här vecka slut, var tog allt tid vägen? Igår så var elever ifrån estetlinjen ifrån Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge hos oss i skolan och uppträdde och det var en kille, som såg ut som han var taget ifrån en typ Rock musik tidning, han va värkligen asball försökte hitta en bild men det  fanns ingen som liknade :(
Men de var i alla fall väldigt bra och de gav ifrån sig en sån energi att jag log under hela "showen".

varje fredag så är våran sista lektion drama, vilket är jätte skönt sätt att avsluta veckan på och det är kul, hah.
Man får släppa loss och bara leka lite helt enkelt, dessutom övar man ju att uppträda inför pubilk och att vara kreativ.


Jag vill inte växa mer som person. Nu får det vara nog.

2009-01-30 @ 00:25:03



 Ur Patricias dagbok 1/1-09

"Tvåtusenåtta har varit ett bra år. Men jag hoppas tvåtusennio blir ännu bättre. Det här året hoppas jag att jag kommer växa som person, vara social och inte vara så rädd för saker"

Det har gått nästan en månad på det nya året nu. Och det har redan bjudit på utmaningar, känslor och erfarenheter som har varit helt nya. Både bra och dåliga. Det kanske är sådant som får en att växa som person och bli starkare. Men jag orkar inte mer. Nu får det vara nog. Jag vill ha rutiner, jag vill att saker ska vara som det alltid har varit. Inga förändringar. Inga som försvinner ur mitt liv.

Jag vill bara krypa in i mitt skal och bli den gamla Patricia. Ni vet hon som fanns men aldrig syndes. Hon som bara pratade om någon bad henne göra det. Hon som var bra, men aldrig bäst.
Det var så mycket lättare så.

moments.

2009-01-29 @ 22:53:51


Vem skulle tacka nej till ..

2009-01-29 @ 22:26:03

att se ut som Gemma Ward? (visst hon har säkert redigerad på bilden, men hon är vacker)

En såkallad rubrik

2009-01-29 @ 21:21:09
http://www.photofunia.com är en hemsida där man kan göra om bilder, lite kul tidsfördriv när man nu har tid ..

(en bild på mig som en kompis gjorde om där)

Ännu en dag som en skolslav (rimmar hihi)

2009-01-29 @ 19:17:48
Ja nu är det läxor som gäller har två Engelska och en Historia läxa tills imorgon vilket måste bli gjorda. Idag har allt gått bra började med att ha hemkunskap där vi åt en massa olika potatisar sedan hade vi engelska då åt vi fika som vi hade över ifrån loppisen och sedan hade vi lunch. Gissa hur mätta vi var sen?

Måste börja nu, men jag vill ha lite musik medans jag jobbar men jag hittar inga bra på youtube (a), någon att tipsa om?

Förresten så fick jag "ett solklart MVG" som min lärare ville kalla det, för min novell som jag skrev om för ganska länge sedan. Skitglad för det, var jättenervös innan för jag ville verkligen ha MVG på den, fast jag trodde att jag bara skulle få VG.

Vi kanske hörs senare, Ciao.
r.i.p patricias farfar som blev begravd idag. <3

Vila i frid, älskade farfar <3

2009-01-29 @ 17:00:36


Du lämnar aldrig oss helt. Du kommer alltid bo kvar i våra hjärtan.
Jag saknar dig.

När blev en våldtäkt kvinnans fel?

2009-01-27 @ 20:33:15
 
Jag läste i min gamla klasskompis Annas blogg nyss då hon skriver om våldtäkter och om att det verkligen inte är kvinnas fel bara för att hon hade kortkort på sig. Jag tycker verkligen hon har helt rätt. Det finns väl ingen tjej som vill bli våldtagen, eftersom en våldtäkt sker mot en kvinnas vilja.

Vi lever i ett samhälle där det yttre kontrar det inre. Där komplex och skönhetsideal blir allt vanligare och vanligare. Det är väl inte så konstigt att en tjej sätter på sig kortkort ibland för att få känna killars blickar och få uppmärksamhet. Alla människor behöver uppmärksamhet, då är det väl inte så konstigt att många tjejer är beredda att sätta på sig utmanande kläder? Som Anna skriver, att be om

uppmärksamhet inte samma sak som att be om att bli våldtagen.


Om en man genomför ett samlag med en kvinna utan att hon har samtyckt till det har han gjortsig skyldig till våltäkt.  Det spelar alltså INGEN roll vad kvinnan hade på sig eller om hon var påverkad. Alla har såklart ett eget ansvar, och det är viktigt att kvinnan är rädd om sig själv när vi vet hur vårt samhälle ser ut. Men det är fortarande ALDRIG kvinnans fel, en våldtäktsman är alltid en våldtäktsman och en våldtäkt är alltid en våldtäkt.

 

  • Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
  • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
  • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal
  • Var femte ung tycker att man får skylla sig själv om man blivit våldtagen ( källa )

  •  Jag blir så otroligt arg. Nu måste jag göra något annat så jag kan avreagera mig lite...


    Pianisten

    2009-01-27 @ 17:29:07

    (Adrien Brody som spelade huvudrollen)
    Idag på morgonen skulle alla nior i skolan se film tillsammans nämligen pianisten (undrar om den verkligen hette så?) för att vi håller på att prata om andra världskriget i skolan och den handlar om det.

    Den var väldigt rörande faktist. Vi fick följa en judisk kille som överlevde fast han förlorade allt han hade förrutom hans talang i princip. Han var jätte duktigt på att spela piano nämligen. Den är väldigt bra och skulle rekomendera den. tycker bara att slutet kunnde ha varit bättre men annars är den kanoni ;)

    En recencion om filmen;

    Recension Oscarsbelönade "Pianisten" handlar om pianogeniet Wladyslaw Szpilman som levde i Warszawa under tiden för nazisternas utbredning över Europa. Han är jude och tvingas att på nära håll uppleva de restriktioner som sätts upp för honom, hans släkt och hans folk. När hans familj skickas till arbetsläger lyckas Wladyslaw fly och gömmer sig i stadens ruiner. Lidande, förnedring och kamp för överlevnad blir hans vardag.

    Wladyslaw får förlita sig på hjälpsamma människor, som riskerar sina liv för att ge honom hursum för natten och mat. För att hjälpa judar i ett nazistbelägrat Polen är förlagt med dödsstraff. Det är en hemsk historia som berättas för oss, och det värsta av allt är att den är sann.

    Vi får följa den unge pianisten under de sex åren andra världskriget pågick. Ibland så står det vad det är för datum och ibland inte, det förstår jag inte varför. Kan vara svårt att hänga med till 100 procent då filmen ibland hoppar fram flera månader i tiden. Jag har också en invändning mot att "Pianisten" nästan kräver att man är rätt insatt i vad som hände i Polen under andra världskriget, annars undrar man bara: "Varför gör de så där?".

    Till exempel: Wladyslaw lyckas fly från tågstationen där hans familj skickas iväg till ett koncentrationsläger. Han träffar en man han kände och de gömmer sig i en restaurang. Sedan är de plötsligt och jobbar med ett bygge, någonstans i Warszawa under tyskarnas övervakning. Har de "överlämnat" sig frivilligt? Varför inte fortsätta gömma sig? Undrar inte tyskarna vad de gör där? Kanske är det bara jag som är dum i huvudet. Men filmen har flera såna där små "plot holes".

    För övrigt är "Pianisten" en gripande historia om en mans kamp för överlevnad. Roman Polanski gör inget "storslaget" drama med överdrivet vacker musik och foto, utan låter det som händer på duken föra filmen vidare och skapa den "rätta" stämningen för oss tittare. Och om Adrien Brody förtjänar sin Oscar? Det vet jag inte, men han är en duktig skådespelare, och rollen är en VÄLDIGT typisk Oscarsroll - 1) dramafilm, 2) helt vanlig person som genomgår drastisk förändring, 3) tragedi, sjukdom eller annan hemsk händelse - i detta fall är det kriget. Stämmer visserligen inte in på fjolårets vinnare Denzel Washington men se bara "Forrest Gump", "Philadelphia" eller varför inte Halle Berry i "Monster's Ball"? Sånt gillar Akademin...

    Onödigt vetande Filmen är baserad på Wladyslaw Szpilmans självbiografi. Han överlevde kriget och fortsatte att spela piano. Han avled år 2000, 88 år gammal.

    Förutom Bästa Skådespelare fick filmen 2 Oscars för Bästa Regi - Roman Polanski, och Bästa Manus baserad på annan förlaga.


    Aerobics

    2009-01-27 @ 17:20:41
    Jag och Lillebror var hemma själva igår och jag tycket att det skulle vara kul att testa lite aerobics videor på youtube och lyckades övertala honom att "träna" med mig. hahah det var så kul, för det första så gick typ alla jättesnabbt och vi hade minimalt med yta att röra oss på så det blev ganska mycket hoppande omkring och sedan så startade vi en där en överviktig tjej visade hur hon brukade göra och i slutet så torkar hon sig i pannan för hon hade blivit varm eller något och vi båda härmande hennes rörelse utan att riktigt tänka på det haha.

    Jaja kul var det i alla fall och vi blev riktigt varma i slutet faktiskt.

    och här sitter man igen

    2009-01-27 @ 17:17:35

    Hade tänkt och vara duktig när jag kom hem och börja plugga på direkt men det ena ledde till det andra och nu sitter jag här igen *suck*.

    Lyssnar på; http://se.youtube.com/watch?v=oJNE31Ndme0 och dricker en kopp blåbärste mumsfillibaba säger jag.
    Nu är det Kemi, Matte och Historia som gäller.


    neverwhere

    2009-01-26 @ 23:44:44

    Jag är fortfarande förskyld men jag har bestämt mig för att försöka mig på skolan imorgon ändå. Jag missar ju en hel skoldag på torsdag för jag ska på begravning då, så det känns dumt att få ännu mer onödig frånvaro...

    Men nu måste jag plugga som fan. Först ut blir att kolla klart på neverwhere på youtube, en bok vi har läst på engelskan som vi ska skriva en uppsats om imorgon... men eftersom jag inte orkat läsa ut den tänkte jag att jag tar genvägen och ser filmen istället. Den är riktigt uttråkande. Sedan blir det mer engelska. Tyska. Geografi och matte. Troligen ska jag sova där imellan också.

    Längtar till helgen! Puss


    100:rade inlägget!

    2009-01-26 @ 17:01:14

    bara så ni vet är jag medveten om att det står hundra år .. ;)

    Ni måste ju hålla med om att den var rolig

    2009-01-26 @ 16:57:31

    Hemma.

    2009-01-26 @ 16:52:58
    Idag blev det ingen skola för mig. Hade extrem huvudvärk imorse, har börjat fundera på om jag lider av migrän?
    Ont gjorde det i alla fall, så det var riktigt sjönt när jag äntligen kunnde somna och sov till halv 2 ungefär.

    Sedan gick gulla pappa ut och köpte färdig grillad kyckling (min favorit mat i hela världen) och pommes frittes hih.
    Det vaar super gott men jag blev smått äcklad utav dirty jobs som var på tv medans.

    Nu ska jag försöka vila lite till och jag är extremt sugen på ett glas med iskallt vatten.

    :)

    beslutsångest

    2009-01-26 @ 16:01:48


     Ipod Touch
     Pris: 2190 (8GB)
    + Snygg
    + Inga knappar som kan gå sönder
    - Dyr
    - Stor (opraktisk att ha med sig)


    Nyaste Ipod Nano
    Pris: 1440 kr (8GB)
    + Knappar som fungerar
    - Har en liknande
    - VILKEN FÄRG I SÅFALL?


    Ha kvar min gamla Ipod Nano (4GB)
    + Plånboken tackar för det
    + Jag gillar färgen
    -Mittenknappen fungerar inte - kommer inte in i några spellistor
    - Den dör ibland


    lägg nått svalt över min panna och lär mig gå på vatten

    2009-01-25 @ 23:49:27
    Har varit superförskyld och legat hemma i soffan hela helgen. Det är inte okej alls. Jag hade planerat att plugga järnet i helgen eftersom jag redan ligger efter i typ alla ämnen och så skulle jag och Adam se Benjamin Buttons otroliga liv på bio. Men nejnej... Jävla Hals. Nästa helg ska jag banne vara frisk!

    Jag har varit lite orolig eftersom vi fick 46 glosor i tyska till på onsdag och jag har inte orkat plugga nånting på dem i helgen (ni som känner mig vet att jag och tyska inte går ihop) Men nu har jag pluggat några timmar, då jag ändå inte hade något bättre för mig och jag kan alla utom fyra. Muohahaha... Jag kanske har det i blodet ändå. Nu gäller det bara att få in de sista i skallen också.


    Äntligen ..

    2009-01-25 @ 23:45:05
    Så nu är det över. Har varit dålig på att skriva i helgen men jag har varit dödstrött när jag har varit hemma. Så jag har sovit och legat lite i soffan med godispåsen i högstahugg, lite får man ju unna sig efter en hård dags arbete, haha.

    Allt gick i alla fall bra och pengar fick vi in, det blev mycket springande omkring men också många roliga stunder haha. Jaja, ett minne för livet och av klassen blev det och jag ångrar absolut inte att jag valde att vara med att ordna detta.

    Hahaha. Våran sista kund idag frågade när vi skulle ha nästa loppis. Hmm .. ja det blev en tankeställare, kanske hinner med en till innan vi slutar?

    Nu är det snart skoladag igen. Känndes inte alls som det idag och jag tror att jag kommer att vara väldigt trött imorgon, men jag får vila ut på sportlovet i Lanzarote istället hahaha.

    Nu ska jag uppdatera mitt virusskydd (jippi) och sedan kallar sängen på mig.

    Hoppas att ni har haft en bra helg ni med.
    Godnatt

    Yes we can!

    2009-01-22 @ 00:40:40


    Vilket fantastiskt tal det var. Vilken fantastisk människa han är.
    Yes we can, säger han. Och jag tror honom. Faktiskt.

    Vi ska leva loppis

    2009-01-21 @ 19:16:17

    I helgen har min klass en loppis för att samla in pengar till en klassresa, jag är i ordningsgruppen och allt har gått bra hitills faktist. Idag var vi och handlade nödvändiga saker och imorgon ska vi sätta upp de sista lapparna (lite sent men ja,ja hehe).

    Om du kan komma:
    Ribbyskolans matsal, Nynäsvägen 3-5, Västerhaninge.

    TELL EVERYBODY YOU KNOW, COME ON! 
    Ingen kan gör allt men alla kan göra något.

    PS. Det ända som fattas nu är det finna vädret som är på bilden DS.

    Irriterande

    2009-01-21 @ 19:11:34

    Åhhh.. två killar i min klass började idag att skicka sms till mig och inte olika utan samma och jag överdriver inte ens om jag säger att det kanske var 80st eller mer. Så sjukt irreterande jag skulle åka buss och smsade en biljett och det tog ca10 min för att den skulle komma fram emellan alla sms och min telefon blev helt "gaogihagdjk".


    I taket lyser stjärnorna

    2009-01-21 @ 19:05:59


    Boken är bäst, jag det är väll allt. Jag ska se den här filmen och jag hoppas att jag kommer tycka om den lika mycket som boken. Usch vad den är bra, haha. Jag tror att jag tycker om den här för att jag förstår känslorna som hon upplever i slutet eftersom att jag har varit i en mycket liknade situation.


    ville bara säga det...

    2009-01-20 @ 21:22:14

    .

    2009-01-18 @ 12:27:49

    Teddy Geiger
    måste bara komma ihåg namnet, haha.
    Hörde en av hans låtar idag och i want more.
    Ska bara se till att komma ihåg han (a)


    Books

    2009-01-16 @ 18:37:43
    Köpte två nya pocket böcker idag. Jag har bestämt mig för att köpa lite mer "verkliga" böcker från och med nu och de här tyckte jag verkade vara bra. Slut med alla förutsägbara romaner och hej till alla (förhoppningsvist) bra böcker.
     
    Jag trot att den här boken kommer att vara intressant och det skulle var kul att höra hans berättelse.

    Jag undrar alltid hur det skulle vara i krig och det är precis i ett som den här utspelar sig i, därför kände jag att jag nog skulle finna intresse för den här boken just för att jag är hur ska man säga nyfiken på hur det är.

    Läste förresten i DN i tisdags om en kille som hade flytt Gaza (s?) och han hade där sett sina kusin barn bli dödade av en bomb och han bar oron med sig om hans fru och två av hans barn som fortfarande var kvar. Jag mådde så dåligt efter jag har läst om det. Här sitter jag tryggt hemma i Sverige klagande över att jag har ont i magen för att jag har ätit för mycket gröt. När de får utså sånthär dagligen. Usch jag hatar att ha den här känslan att jag vill hjälpa dem, men hur?

    Godis is a girls best friend.

    2009-01-16 @ 18:23:10

    Idag köpte jag den första godispåsen på ett år och lite till. Känns lite konstigt att få äta godis och även fast jag får så äter jag inte godis alls nästan. Jag som trodde att jag skulle vara galen i godis nu när jag får äta, haha.

    The begining of the end.

    2009-01-15 @ 20:06:03
    Idag kom inloggnings uppgifterna till gymnasieintagning.se eller vad det nu heter, haha. Känns lite konstigt att veta att jag inte kommer gå i min klass snart. Jag kommer sakna alla så otroligt mycket. Alla har ju en egna kvaliter och våran klass kompliterar varandra ganska bra även fast vi är oeniga om många saker ofta. Det kommer kännas konstigt att inte ha en Tommy i klassen som komenterar allt läraren säger eller ha vårat tjejgäng och att alla kan vara sig själva hur nööördiga alla vi än är så är alla sig själva och alla accepterar det, jag kommer också sakna att alla i våran klass gör så konstiga saker typ som att killarna är så omogna att det inte är sant ibland. De slår varandra hela tiden och massa skit. Många lärare kommer jag sakna också, för att de är som de är. Det är svårt att beskriva hur man känner, det är en sak som man måste uppleva själva antar jag. OCH ALLA MINNEN! Jag är allvarlig att jag har så mycket roliga minnen med alla i klassen att det inte går att räkna upp allt, har säkert glömt bort hälften också. Jag vet hur mycket jag kommer att gråta, usch det kommer vara jobbigt. Riktigt jobbigt.

    Jag vet bara att jag kommer att vara glad över att jag har fått möjligheten att gå i den här underbara klassen och jag kommer sakna den så att det gör ont men de kommer alltid att ha varit en del utav min uppväxt så de kommer fortfarande leva kvar för mig i minnen, sedan så finns ju såklart återförening eller vad det heter, hahah!

    Nu är det bara betygen som ska höjas sedan är det dax för gymnasiumet. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen, vi får se :)

    Novell; Även fast jag bara var ett barn.

    2009-01-15 @ 19:45:07

    Den sista veckan förra året och under den här veckan har vi skrivit novell och såhär blev min.

    Hahha, min lärare började gråta när hon läste den. Tycker ni att den är bra?

    Även fast jag bara var ett barn.

    Doften utav bensin brukade göra mig åksjuk men idag märkte jag inte av den. Jag satt med en ofokuserad blick och stirrade ut på skogen som flöt ihop till en grön massa när den flög förbi mitt fönster, djup försjunken i mina egna tankar. Därför märkte jag inte av pappas nervöst flackande blickar och att hans fot ständigt låg på gaspedalen.  Jag log ett bekymmerfritt leende när min andedräkt immade igen en plätt på den kalla rutan och ritade slarvigt dit en smiley med pekfingret. Sedan lät jag mig själv falla tillbaka i egna tankar.

    Jag väcktes abrupt upp ur mitt dagdrömmande när pappa tvärnitade på parkeringen till sjukhuset.  Jag visste vägen som vi skulle gå nu. Jag hade den uppmålad i huvudet som en skattkarta, där i slutet låg skatten, mamma.  Jag tog pappa i handen och vi gick med snabba steg in igenom svängdörrarna och han saktade inte ner förens han insåg att jag halvsprang, för att kunna hålla hans takt.

    Vi var nära nu. Vi gick igenom den långa korridoren med fönster som blickade ut emot den lilla växtlighet som existerade på sjuksköterskornas rastplats. Pappa stannade och böjde sig ner till mig. Dörren till rastplatsen öppnades och en plötslig fläkt av kaffe och cigarrettrök kom över mig. Han var nu i ögonhöjd med mig och när jag kollade in i hans sorgbundna ögon, slog han ner blicken och det såg ut som han famlade efter orden.  Han tog ett djupt andetag och sa "Johanna, det kan redan ha hänt när vi kommer fram".  Jag nickade snabbt utan egentligen att förstå allvaret i det som han sa, även fast jag nu kunde känna ängslan och rädslan knyta sig i magen. Efter det så var vi båda angelägna om att komma fram så snabbt som möjligt så vi ökade takten ytterligare tills vi tydligt kunde se dörren.

    Den öppnades och en sköterska kom ut. Hon såg dyster ut men gav mig ändå ett stelt leende när hon gick förbi. Fast pappa fick bara en menande blick och hon en svag nickning som svar på den fråga som han inte behövde yttra.

    Solen sken starkt för att vara en tidig vårmorgon och tårarna som var på allas kinder blänkte i solskenet. Rummet var vackert när det badade i solsken men jag stelnade till och fick en ilning längs ryggraden.  Det första som jag hörde var alltid glada och roliga morbror Isak gråta så mycket att han fick chippa efter luft. Även fast mormor tröstande strök honom över ryggen där han stod i hennes famn. Min blick vandrade över allas ansikten Isaks, mormors, pappas men tillslut så fastnade min blick på mamma.

    Hon som alltid var så vacker, var nu så blek och såg bräcklig ut.  De mörka ringarna under ögonen fick henne att se matt och sliten ut. Hennes läppar började sakta tappa sin annars fylligt röda färg och övergick till en lilablå ton.  Hennes hår var borta precis som värmen jag alltid kände inom mig när jag klev in i det där rummet. Nu fick jag istället en enorm tomhetskänsla som fyllde hela kroppen.

    Jag tryckte min hand hårt i pappas när jag kände tårarna bränna bakom ögonlocken. Han böjde sig ner och höll om mig. I den stunden klamrade jag mig fast vid honom med ett krampaktigt grepp och viskade tyst för mig själv att jag aldrig ville att han skulle släppa taget. 

    Där stod jag fem år gammal medveten om att jag aldrig skulle få känna min mammas värme eller se hennes smittsamma leende eller ens kunna höra hennes vackra stämma igen, men det var kännedomen om att jag aldrig skulle kunna få möjligheten att säga hejdå som fick mig att släppa alla hämningar och jag grät.

    Av: Elise.W 9:3


    Sie verstehen mich ohne Worte

    2009-01-14 @ 00:32:16
    Jag har alltid varit lite skeptisk till Tokio Hotels musik, även fast jag aldrig ens hört en hel låt. Men idag tog jag mig tiden och googlade upp texten till deras låt "ich liebe dich" och satte mig ner och översatte den. Det var faktiskt en grymt vacker text. Man ska inte döma hunden efter håren.



    På svenska blir texten ungefär så här:

    Av alla de människor som finns var du tvungen att hända för mig. Det är 1999 och jag, den här gamla idioten, har blivit förälskad. Jag sitter här framför ett dumt foto och ser igen hur vacker du är. Och när jag tittar upp ser jag telefonsvararen och tror jag det och ringer och jag vill bara säga det till dig. Återigen, detta är den enklaste, mest normala sak i världen, före, innan jag blev en annan cigarettrökare . Då jag rökte två eller tre paket, och min mun var stängd. Nej, du är inte bara vacker, hon är mer för mig. Jag älskar dig. Det verkar nästan som en sjukdom på mig. Du tar min hand och jag tror, att det är som en typ av feber. Ja, ja jag vet att det går bort igen.

    Sedan hoppas jag att vår vänskap kommer att finnas kvar, och inte bara smuts. Oh, snälla skratta inte nu. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Ibland känns det som att du förstår mig utan ord. Och när du sover med mig, det känns som om marken under mig springer. Vi har aldrig lovat en evighet till varandra,. Det som ska hända kommer att hända. Oh, snälla skratta inte nu. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Av alla de människor så var hon tvungen att hända mig, Åh, snälla inte skratta nu. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig, älskar dig, älskar dig, älskar dig. Jag älskar dig, älskar dig, älskar dig, älskar dig, älskar dig. Jag älskar dig. Av alla människor så var hon tvungen att hända mig.


    The music that makes you cry has affected you the most.

    2009-01-13 @ 21:22:59


    Sitter och lyssnar på OC klassiker. Musiken i den serien älskar jag.
    Egentligen är det konstigt hur mycket musik kan betyda för en.´

    Oasis - Wonderwall har varit en av mina favoritlåtar i 3år,
    jag tröttnar aldrig på den (precis som med kyckling).


    IDRE 09

    2009-01-13 @ 20:13:58


    På torsdag drar jag till Idre med skolan. Det ska bli så sjukt skojjsigt =) Idag plockade jag upp resväskan från källaren och började packa så smått. Jag hade inte insett hur jävla mycket som ska packas ner, så det lär väl bli fullt upp imorgon. Måste handla lite godis och sånt inför resan, vi ska ju åka buss i hela 7 timmar....

    Imorgon är det onsdag - helvettesdagen. Jag börjar 8.20 och slutar 17.20. Jag kommer vara helt död.
    Men nu måste jag sätta igång med plugget, samhällskunskap, engelska och matte står på listan *Suck*

    Matte är roligt sålänge man kan

    2009-01-13 @ 19:24:21

    Ååh så jobbigt. Jag har nu letat runt på internet efter hur man räknar ut säkert världens enklaste tal, som jag utav någon anledning har glömmt hur man gör. Blä, blä och ytterligare ett blä.

    Runt en cirkelformad sjö är det 7,8 Km. Hur långt är det tvärs äver sjön? Svara i kilometer och avrundra till en decimal.

    Okej, det står så här still *väldigtväldigtväldigtöde*. Jag kommer verkligen inte ihåg super irreterande. Någon snäll liten människa som vill vara så snäll och påminna mig hur man gör? *såstortleendesomdetgår*

    Nu ska jag i alla fall fortsätta med min hög utav läxböcker. Wish me good luck :)

    Photos of 08

    2009-01-11 @ 20:06:00


    Sommarlovet har börjat. Pappa var på sjukhuset därför bodde jag och Eric hos moster Maria och mormor och morfar.

    Höst. Emelie och jag träffades för första gången utanför skolan på nästan hela året och kvällen slutade med att hon grät av skratt.

    Vår. I Göteborg hos farfar med mysig vintermöss.

    Sommar. Tåget ner till göteborg igen. Denna gång med EMELIE med.

    kommer mer sen, men jag måste gå nu.

    Helgens videosar

    2009-01-11 @ 16:39:47

    Jag sminkar mig innan vi skulle ut och patricia roade sig lite

    Jag var på toa och patricia gjorde ett litet videoinlägg. Jag vill bara att ni ska veta att hon inte menade något taskigt med den här videon. :)
























    Vi lekte lite och såhär slutade det med.

    the love guru

    2009-01-09 @ 21:21:09


    Jag såg precis färdigt på filmen "the love guru" som jag hyrde med bloody mary och malle balle pappskalle under lovet ;)
    Den var lite udda, men det var kul att se, har aldrig sett något liknande innan....

    Peace & Love 09

    2009-01-09 @ 18:14:25
    Patricia har fått mig att vilja åka. Så kul att åka dit bara ha kul, lyssna på bra musik och tälta my favorit. Åhhh, om jag inte får åka kommer jag bli ledsen. Skulle vara jätteroligt. Jag blir helt glad bara jag tänker på det. Jaja jag vill inte ta ut något i förskott, men jag hoppas så jättejätte mycket. Håller ni tummarna för oss? ;)


    Borlänge 22-27juni

    Here it goes again

    2009-01-08 @ 20:30:28

    Första dagen i skolan är nu avklarad, puuh. Gick upp halv 7 och började skolan 8.20 och slutade 16.00. En sak som jag inte har saknat under lovet är läxor. Första dagen och redan har man med sig tre stycken böcker hem, och jag vet att det kommer mera imorgon. Kul? nej. Jaja, jag ska inte klaga än haha, det är säkert att det börjar så intensivt redan. Är lite jobbigt. Nu ska jag i alla fall ringa till patricia och prata lite om helgen, det blir säkert en "upp-piggare" haha

     ... massor utv sånt här kan jag spå i min framtid.


    dont be afraid and let it show

    2009-01-08 @ 20:20:54


    jag vet att jag inte säger det ofta .. och säkert allt för sällan
    men jag vill att du ska veta att du betyder mycket för mig <3

    den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..

    2009-01-08 @ 02:35:39


    DET ÄR DAGS ATT SÄTTA IGÅNG.....

    nedräkningen till sommarlovet 

    jag är trött på halsdukar och förkylningar

    2009-01-07 @ 17:26:36
    jag vill ha sommar. I Sommras när min kusin fyllde år (vet inte hur mycket faktist *lalala*), var det kanon varm och helt undebart.


    Världens sötaste kusin, Signe :)

    Gott, gott, gottigott gott!

    2009-01-07 @ 17:10:41

    Mätt och belåten som en stoppad anka ungefär.
    Och gissa var jag åt någonstans? ( nej jag posar inte alls på bilden, men jajaj det är faktist muggen ni ska kolla på, hehe)


    peace oooooooooout :)

    Gissa vad, jag är super glad!

    2009-01-07 @ 17:01:32
    Idag så beställde pappa biljetterna till Lanzarote. Vilket är en utav öarna som utgör spanska kanarieöarna. Vi ska dit 20/2-27/2. Jag ser verkligen fram emot det, jag hoppas bara att det kommer att vara bra väder där. Ska bo på i en stad som heter Playa Blanca, har inte hört så jätte mycket bra om den staden nu i efterhand, men det kommer bli bra, inget kan få mig på dåligt humör förutom kansk den enligt mig långa flygtiden dit på ca 5 timmar. Jag blir lätt åksjuk nämligen. Jag ska ta med datorn dit, så det kanske blir lite bloggande därifrån vem vet, haha !


    Vårat hotell, Hotell papagayo area blablalba typ. WOHOW! Taggad? nej inte alls .. :D

    Im seg, im seg ... and i know it

    2009-01-07 @ 16:52:16

    (försenat inlägg med hästlängder). Åkte på kryssning med kära patricia över nyår, vilket var jättekul, haha! fast i år blev det inga fyverkerier för oss, för när klockan var tolv så var vi nere i hytterna, :(. 5 över började vi däremot också vårat firande, hehe.

    Chillar på köksgolvet innan vi skulle åka in till Silja laaaaaajn!

    Tack sötnosen patricia för en jätterolig nyårsafton, :D

    PS! Jag saknar också patricias störtsköna farfar även fast jag aldrig hann träffa honom, puss på honom! DS


    "Dimidium facti qui cepit habet"

    2009-01-06 @ 18:08:06
    Nu blir det Sex and the city säsong fyra och popcorn till det.
    Sedan måste jag sätta igång med plugget.... jag skjuter upp saker och ting som vanligt...













    Vi hörs senare. Pussar och Kramar <3

    rest in peace

    2009-01-05 @ 18:04:48
    Farfar, om jag var hindu så skulle jag veta att din atman har förenats med brahman och att du nu har uppnått moksha.
    Farfar, om jag var buddist, så skulle jag inte tvivla en sekund på att du har fått frid i nirvana.
    Farfar, om det nu hade varit kristendomen som jag valt att ansluta mig till, så hade jag vetat att sitter hand i hand med farmor uppe i himlen och kollar ner på oss.
    Farfar, om det nu hade varit så att jag är atteist, då hade jag vetat att du sover gott just nu.

    Oavsett vad som händer när man lämnar livet på jorden, så är jag helt säker på att du befinner dig på ett ställe där krig inte existerar. I en värld där ord som svält, naturkatastrofer, sjukdomar eller fattigdom inte ens finns i ordboken. Jag hoppas du och farmor har haft en underbar första natt tillsammans och att Rajja mötte dig med många blöta pussar och en viftande svans, vart ni än befinner er.

    Vi här nere på jorden saknar dig så enormt. Men jag vet att du har lidit och att de två strokar du drabbades av de senaste veckorna gjorde att du både förlorade synen och talförmågan. Jag vet att du kände dig hungrig, men inte kunde äta och att du kände dig ensam, trots pappa, Ingegerd och Roger besökte dig så ofta de hade tid. Så någonstans där inne så blir det lite lättare att acceptera att du inte finns här hos oss längre. Så länge du har det bra och slipper lida. Vi kommer sakna dig något så fruktansvärt, men det är viktigare att du har det bra. Du förtjänar det. En så glad person med en så frisk humor som du har jag aldrig träffat. Jag  vet att jag inte hälsat på så mycket på den senaste tiden och jag ångrar att jag inte följde med pappa lite oftare när han åkte till dig. Det kommer kännas konstigt att du inte ringer med jämna mellanrum för att fråga hur vi har det

    Vila i frid, farfar. Jag älskar dig <3

    *5/3 1920 - 4/1 2009

    If you live to be a hundred, I want to live to be a hundred minus one day so I never have to live without you.

    2009-01-03 @ 18:33:01

    Min första Youtube-video någonsin!

    2009-01-03 @ 02:51:19
    Jag och Elise gör någon vacker dans medan vi väntar på att varmrätten ska komma in. Det tog en livstid och lite till... Och vad gör man inte när man är lite uttråkade?


    UTMANING

    2009-01-03 @ 02:32:19

    Ladda upp en bild på dig själv i början och i slutet av året, så vi får se hur ni förändrats!



    .....Alltid dessa miner......


    RSS 2.0