Tacoköttbullar.

2010-02-10 @ 20:19:16

.. typ världens godaste!

  • 400 gram nötfärs
    1 ägg
  • (tacokrydda:)
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
    1 tsk lökpulver
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 portioner pasta
  • sallad, gurka, tomater, majs
  • 1 dl yoghurt (10%)


Gör så här:

Blanda kryddorna i en stor skål. Blanda färsen med kryddorna. Blanda sist ner ägget.

Forma till lite större köttbullar, 4 cm i diameter, och lägg på en skärbräda.

Hetta upp en stekpanna med flytande margarin och stek köttbullarna. Skaka pannan med jämna mellanrum så att köttbullarna blir stekta runt om. Stek till köttbullarna är genomstekta på medelvarm värme. Total stektid ca 10-15 minuter.

Koka pasta, gärna tagliatelle, under tiden och gör sallad, gärna salladsblad, gurka, tomater och majs.

Servera tacoköttbullarna med pasta, sallad och yoghurt (10%). Yoghurten är god naturell till eftersom köttbullarna har mycket smak. Jag använda istället för tagliatelle en qinoapasta med smak av tomat och basilika (rekommenderat!).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0